Mossens BK

Referat: Azalea BK Svart - Mossens BK

Kompisligans 6:e spelomgång mellan bollklubbarna Azalea och Mossen kombinerades med firandet av Azaleas samarbetsklubb, GFF:s 120 årsfirande. Pompa och ståt på Majvallen således.

Tyvärr led vi fortfarande av sjukstugan från i helgen men lyckades med stor lojalitet från Elins sida få ihop 13 spelare.
Dessvärre var vi nere på 11 spelare ganska så omgående då Agnes fick utgå efter en stygg smäll mot vaden en bit in i matchen.
Vår stabila mittback Elsa fick tyvärr inte vara med alls då hennes läkörhänge med tejp på örat satte stopp för spel.
Det var alltså inte det bästa oddsen för en match mot duktiga Azalea BK.

Vi vet att Azalea är ett spelskickligt lag med fint passningsspel så det var riktigt kul att se att MBK tidigt tog tag i presspelet, inte bara i försvaret utan över hela banan.
Det här höll i sig hela matchen och var en av anledningarna till att vi kunde sopa rent framför eget mål.

Vi gick till periodpaus med en 1-0 ledning efter att Alice, som vikarierande mittback, drog bollen i nättaket från dryga 20 meter, ett klassmål!

I andra halvlek utökade Mossen ledningen till 2-0 efter att Ella levererat en finfin djupledspass till Fanny som sprintade ifrån försvarare och behärskat bredsidade in bollen invid målvaktens högra stolpe.
Tröttheten började sakta men säkert smyga sig på så det var skönt att ta med sig en tvåmålsledning in till den tunga tredjeperioden.

De sista 25 minuterna handlade om att spara energi, försvara sig klokt och värdera när vi skulle ge 100 procent i det offensiva spelet, det gjorde vi med bravur.

Azalea tryckte på men vi låg rätt i positionerna och lyckades med smart spel ta oss upp banan och skapa både hel- och halvchanser.
De sista 10 minuterna blev dock svettiga men Ebba mellan stolparna gjorde en stormatch och avvärjde alla lägen.

Slutresultat: 2-0 till MBK

Summa summarum: Idag var alla hjältar, en uppvisning i lagarbete.
Det är lätt att vara tränare när vi ser att tjejerna ger allt och lite till i ett läge som är riktigt jobbigt, i det här fallet, inga avbytare.
Visst är truppen vältränad men att också ha motivation och vilja att kämpa 75 minuter trots att benen bara sprutar mjölksyra är det som verkligen gör skillnad.

Ida och Hedda är prickfria i spelet utan boll och bevisar att anfallsspel handlar och mer än att bara peta in bollar i mål.

Centrallinjen med Alice Sara R, Ella och Lollo är en mardröm för varje motståndarlag och är oerhört tighta.

Kantspelet var rörligt och löpviljan var stor hos Atena, Sara A, Elin och Fanny, speciellt i djupledsspelet. När vi får igång breddspelet så kommer vi bli än giftigare.

Ebba mellan stolparna gjorde en stormatch och belönades också med "matchens lirarare" av speakern.

Elsa och Agnes, som tyvärr blev indisponibla och fick göra sitt från sidan, skapade positiv energi i periodpauserna och är högst delaktiga i vinsten.

En extra klapp på axeln vill vi tränare dock ge till Elin som på kort varsel ansluter till matchen, trots lite hängighet. Stor guldstjärna för den attityden och en stor anledning till att vi faktiskt fick ihop ett lag idag.

På lördag är det dags för match igen mot Azalea, då på hemmaplan och förhoppningsvis med minst tre avbytare :)